Bierplein

Nieuw!!  Bierplein op de Koersmarkt!

Aan de Koersmarkt bij de Watertoren wordt een Bierplein toegevoegd! De AWM weet dat de koers en een heerlijk biertje bij elkaar passen als Merckx en zijn fiets!

Biertje doen!
De koers en een lekker pintje, dat had men in België al heel lang door, zijn twee zaken die uitstekend bij elkaar passen.

Aan de start/finish aan de Burgemeester Sloblaan zal de biergenieter kennis kunnen maken met een aantal heerlijke bieren.

Te beginnen met De Blauwe IJsbeer. Een lokaal witbier uit Nieuwpoort, een fraai stadje gelegen aan het parcours van de AWM. Een streekbier dus.

In Utrecht wordt door de gebroeders Ronald en Sander van de Streek het ambachtelijk gebrouwen bier VandeStreek geschonken. Zij komen zelfs met meerdere biertypen.

In samenwerking met het in wielerkringen populaire Wielerblog Hetiskoers komt bierkenner Bas van Eijk met het Kwaremontbier, inmiddels een groot koersbier bij alle grote Belgische koersen.

Uiteraard levert de organisatie haar eigen bier en trots de Poldrièn. Inmiddels een bekend en gewaardeerd koersbier, dat ook op meerdere plekken langs het parcours gedronken kan worden. Poldrièn speelt een thuiswedstrijd zeg maar.

Op het plein wordt door Fa Bovekerk verder het sportieve Jupiler getapt.

Voor de bierliefhebber, die meerdere verschillende soorten bieren heeft aangeschaft, dan wel genuttigd heeft op het AWM-bierplein is kan een Poldrienviltje inleveren op het plein. Er zijn fraaie bierprijzen te winnen en…………..de hoofdwinnaar wordt zelfs uitgenodigd om de editie van de AWM 2017 in de volgauto mee te maken.

bierviltje

Het publiek zal zich op het plein bij het podium kunnen vermaken met de live-uitzending van de wedstrijd op een groot beeld. Tevens zijn er schermen op het Bierplein. De organisatie van de AWM wil van de wedstrijd een breed evenement maken. Zo heeft de koersmarkt ok dit jaar weer allerlei leuke fiets en fietsgerelateerde zaken. Even langs de kramen als de coureurs in de polders zijn is een mooie vulling van tijd.

Behalve bier kun je alles volgen op het plein: de koers, de markt, de Rabo Dikke Bandenrace.