Bierplein

Bierplein en Koersmarkt!

Aan de Koersmarkt bij de Watertoren wordt een Bierplein toegevoegd! De AWM weet dat de koers en een heerlijk biertje bij elkaar passen als Merckx en zijn fiets!

De koers en een lekker pintje, dat had men in België al heel lang door, zijn twee zaken die uitstekend bij elkaar passen.

Aan de start/finish aan de Burgemeester Sloblaan zal de biergenieter kennis kunnen maken met een aantal heerlijke bieren.

Zo is er het regionale bier, met internationale reputatie uit Fort Everdingen: Duitglas fles blond fort 500s en Lauret!

Duits&Lauret heeft recentelijk nog een groot aantal prijzen bemachtigd. Buitenkansje dus!

Uiteraard levert de organisatie haar eigen bier en trots de Poldrièn. Inmiddels een bekend en gewaardeerd koersbier, dat ook op meerdere plekken langs het parcours gedronken kan worden. Poldrièn speelt een thuiswedstrijd zeg maar.

bottle ablocIn de stand van het Podriènbier is ook het À Bloc bier een Bicyclebier, speciaal voor fietsers verkrijgbaar. Toch even proeven!

 

Op het plein wordt door Fa Bovekerk verder het sportieve Jupiler getapt.

Het publiek zal zich op het plein bij het podium kunnen vermaken met de live-uitzending van de wedstrijd op een groot beeld. Tevens zijn er schermen op het Bierplein. De organisatie van de AWM wil van de wedstrijd een breed evenement maken. Zo heeft de koersmarkt ok dit jaar weer allerlei leuke fiets en fietsgerelateerde zaken. Even langs de kramen als de coureurs in de polders zijn is een mooie vulling van tijd.

Behalve bier kun je alles volgen op het plein: de koers, de markt, de Rabo Dikke Bandenrace en het Open Kampioenschap van Zederik Bakfietsenrace!