AWM: al jaren CO2-Neutraal

De wielerkoers ARNO WALLAARD MEMORIAL is al jaren CO2-NEUTRAAL!
 De organisatie van de Arno Wallaard Memorial (AWM) heeft een hart voor de groene waarden die horen bij de wielersport: gezondheid en sportiviteit, geen belasting van het milieu en respect voor de leefomgeving. Zeker als dit sportevenement zich ook nog eens afspeelt in de prachtige Alblasserwaard. Wielrennen is groen, echter bij een peloton hoort nu eenmaal ook een karavaCO2-bladan van volgauto’s. De belasting van het milieu door deze karavaan is door deze CO2-compensatie nu ook vrijwel weggenomen!
 De afgelopen vijf jaren en ook dit jaar is de Arno Wallaard Memorial, een Europese 1.2-UCI profkoers in de Alblasserwaard  CO2 -neutraal. Hiermee is de AWM een van de weinige, zo niet de enige wielerwedstrijd in Nederland, die de CO2 -uitstoot van haar wielerevenement compenseert. Na afloop van de editie van 2011 gaf de UCI de organisatie in een officieel juryrapport een compliment voor het groene karakter van de koers!

EleCo2 neutraal certificaat 2ctrisch Mobiel, dat deel uitmaakt De Groot Holding BV. uit Meerkerk, stelt de organisatie hiertoe in staat. Directeur Sjaan de Groot vindt dat de uitgangspunten van zijn Elektrisch Mobiliteitscentrum: groen, duurzaamheid en verantwoord ondernemen uitstekend aansluiten bij het groene idee van de Arno Wallaard Memorial: fietsen en gezond recreëren in het fraaie groene polderlandschap.

 

De heer Sjoerd van der Leeden – Electrisch Mobiel overhandigt het Groencontract aan Arno van der Veen van de organisatie van de AWM.

  Geen tak de streek uit

geen tak de streek uit - awmMet ingang van 2015 heeft de AWW zich verbonden aan een groeninitiatief in de Alblasserwaard: Geen tak de Streek uit. Deze organisatie zegt: Met het project Geen Tak de Streek Uit doen we ook onderzoek hoe bedrijven en overheden hun CO2 uitstoot kunnen compenseren met aanplant van bomen in de eigen regio! Dit mes snijdt aan heel veel kanten!

Op de foto Jos van Oosten (rechts) initiatiefnemer van Geen tak de streek uit.