‘Keigaaf’: de AWM Junioren-trofee

Ergens in OverslLogoChrisSommer cool gray cmykingeland, een stuk prachtige polder waar de Giessen doodgemoederd tussendoor meandert, staat een modern pand met een roestvrijstalen kunstwerk aan de weg. Dat is het logo van Chris Sommer, de edelsmid. Daar worden de mooiste sierraden getekend en gesmeed. In alle mogelijke edelmetalen die je kunt verzinnen.

…En toen kwam de Arno Wallaard Memorial in the picture. Chris liet zijn creativiteit de vrije loop en maakte zo de prachtige trofee die al 10 jaar lang van groot coureur op groot coureur wordt overgegeven. Een rennertje van roestvrij staal, op een voet van …ebbenhout? Klopt: Sommer stapte uit zijn comfort zone en zocht het in andere materialen om de trofee af te maken. Prachtig afgewerkt met roestvrij staal, waarin jaarlijks een nieuwe naam van een nieuwe winnaar wordt gegraveerd.

image1

…En toen kwam de Arno Wallaard Memorial Junioren in the picture. Chris liet zijn creativiteit weer de vrije loop en maakte een rennertje van Cortenstaal op een voet van …straatklinker? Ja hoor! De letters worden in de steen gelaserd – zoiets verzint niemand.
De nieuwe trofee is in de maak, en is minder klassiek en minder gepolijst, maar ruwer en grover.  Een ongeslepen diamant die toch veel schoonheid vertoont: een échte trofee zoals een juniorenkoers verdient. Heftig geïnspireerd op de trofee voor de Elitekoers, is het nu zover: de juniorenkoers krijgt de uitstraling en de trofee die ze verdient.

Nu nog wachten op het supertalent dat eerst bij de junioren, en dan bij de elite de Arno Wallaard Memorial komt winnen – als dat gebeurt, dan weten we zeker dat wielrennend Nederland weer ‘een grote’ in haar midden heeft…