AWM de mooiste Polderkoers

pol7De AWM is een echte polderwedstrijd. Dijken, weilanden, sloten, rivieren en pittoreske dorpjes in de Alblasserwaard vormen het decor van deze wedstrijd.
De streek geeft deze wedstrijd een prachtige huisvesting, maar kan ook weerstand geven in de vorm van wind en regen, vrijwel even grote tegenstanders voor de renners als heuvels en bergen.
De organisatie van de Omloop van de Alblasserwaard & Arno Wallaard Memorial wil een duidelijke verbinding maken tussen deze landelijke wielerwedstrijd en de groene waarden van het polderlandschap.

Zo is er sinds enkele jaren de Arno Wallaard Toertocht, die fietsliefhebbers de mogelijkheid geeft om op het parcours van de AWM te genieten van de mooie Alblasserwaard. Startpunten in Meerkerk en Oud-Alblas. Sinds de editie van 2014 is het polderbier Poldrièn. Ambachtelijk bier gebrouwen in de streek met o.a. lindehoning uit de Alblasserwaard. De Koersmarkt, een groene cyclomarkt, geeft ondernemers, boeren, burgers en buitenlui de gelegenheid om zich presenteren.
Instanties en gemeenten in dit groene gebied, die zich bezig houden met de belangen van deze regio worden nadrukkelijk uitgenodigd om de Omloop & AWM te gebruiken als platform!

In 2015 is de organisatie gestart met een Koersmarkt. Op deze markt zullen allerlei interessante zaken rondom wielrennen en recreatief fietsen te vinden zijn. Diverse merken en leveranciers van fietsen, vintagefietsen, onderdelen, kleding etc. zullen aanwezig zijn.