Arno Wallaard Memorial Toertocht

1 april 2024 – Pasen Maandag

De mooiste polderkoers van Nederland kan niet overal komen. Sommige weggetjes zijn te smal, sommige plekjes passen niet in de route. Het kan dus nog mooier! De AWM-Toertocht gaat over het parkoers van de wedstrijd, maar voert ook over het verdere trainingsgebied van Arno Wallaard, met houten bruggetjes, slingert zich tussen de molens van Kinderdijk door, en toont de polder in al haar schoonheid.

Een lekker eind door de polder fietsen op Pasen-maandag – dat wordt alleen maar leuker als je meer mensen om je heen verzamelt. De uitbaters in Oud-Alblas en Meerkerk hebben de drankjes al koud staan! 

Win een VIP-plek bij de profs op 13 april

Gratis consumptie onderweg

Voor ’t goeie doel


De opbrengst van de AWM toertocht gaat jaarlijks naar een goed doel. Dit jaar is dat Compassion. Zij zijn ook één van de hoofdsponsors van RC Jan van Arckel en streven naar een wereld zonder kinderen die in armoede moeten leven. Meer informatie: compassion.nl

Arno Wallaard was…

Een jongen uit de polder met een droom. Hij wilde profwielrenner worden. Duizenden rondjes fietste hij, verborgen paadjes waren er niet voor hem en hij kende elke straatsteen. Onderweg voerde hij gesprekken. Met passanten die probeerden aan te haken en met koeien en schapen in de weilanden. En al fietsend telde hij fazanten, buizerds en spechten. Arno’s droom werd werkelijkheid, op zijn 26e tekende hij een profcontract. Helaas overleed hij enkele maanden later aan een onbekende hartziekte. Met de Arno Wallaard Memorial Toertocht verspreiden we Arno’s polderpret aan alle fietsliefhebbers uit de regio. Schrijf je in voor een heerlijke rit in de prachtige polder!

SCHRIJF JE NU IN!

Programma en routes

Meedoen kan op elk soort fiets!
Starten kan tussen 8:30 en 12:00 uur vanaf 2 plekken:
Sportpark de Burcht,
Burggraaf 5, Meerkerk
Restaurant-Brasserie De Krom,
Oosteinde 6, Oud-Alblas

Download de routes hier als PDF of als GPX-bestand voor in je route-app of fietscomputer:

11 km

PDF

GPX

 

30 km

PDF

GPX