Aansluiten in een lange rij profwielrenners

Het is voor ons als organisatie makkelijk te combineren: wielerfan en AWM-liefhebbers zijn. Dat is in dit wielerseizoen ontzettend makkelijk zelfs, want er zijn zóveel renners die mede op de Sloblaan hun profcontract verdienden. Zo werd groenetruiwinnaar Jasper Phlipsen 11e in 2018. Mikkel Bjerg werd in datzelfde jaar 110e en rijdt in vele koersen de stenen uit de straat voor zijn UAE-kopman Tadej Pogacar. Onze winnaar van 2012, Dylan van Baarle, pakte op epische wijze het Roodwitblauw en toonde het prachtig in de Tour en later dit jaar in de Vuelta. 2022-winnaar Elmar Reinders schittert in het shirt van Jayco-Alula. Dat is pas een begin van de lange lijst met renners uit de UCI World Tour die we in Meerkerk op bezoek hebben gehad. En wat zijn we trots dat er weer eentje bij komt!

Die gave Deense ploeg

In 2022 waren we al heel blij met de komst van Deense ploeg Suri – Restaurant Carl Ras. Gesponsord worden door een restaurant: we hadden het nog nooit eerder gezien en ook bij de koerscommentatoren leidde dat tot grapjes. De coureurs lieten zich er niet door van de wijs brengen: ze reden geweldig, namen bijna de wisselbeker mee naar huis en ze moesten dus wel terugkomen om revanche te nemen. Dit jaar brachten ze de sterkste renner uit het peloton mee, Rasmus Bøgh Wallin. Voor een renner van zijn soort: enorm sterk maar zonder al teveel explosie, is het nog geen sinecure om een wedstrijd te winnen. Toch lukte hem dat dit jaar al acht keer, en daarmee is hij op de radar gekomen van de grote ploegen. Hij gaat zijn blauwe shirt verwisselen voor een geelrood tricot.

Die gave Noorse ploeg

Rasmus Bøgh Wallin rijdt vanaf 2023 voor Uno-X. Een ploeg naar ons hart, met hardwerkende aanvallers, je zou ze in een zwak moment bijna Poldrièns noemen. Dat betekent wéér een profrenner erbij die we in de polders van de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden hebben kunnen zien, voorbij horen zoeven, aanmoedigen en na afloop zelfs even spreken. De grote namen zijn zó dichtbij. Wie pakt er bij de volgende AWM het spotlicht? Was het maar al weer april 2024…