“De Arno Wallaard Memorial, is dat niet die wedstrijd van dat bier?”

Voor sommigen is koers kijken het mooiste wat er is. Anderen geven voorkeur aan een heerlijk fris biertje. Dan bouwt een koersbiertje wel een heel mooie brug! Zo werd Poldrièn een paar jaar geleden geboren. Met 2 poten tot aan de enkels in de klei, een koppig bier met toch ook een zachte kant.

Dat smaakte goed, die combinatie van koers en bier. En hoewel Poldrièn een iets-zwaardere bier is: de ochtend na het nuttigen is men weer als nieuw.

De AWM-organisatie zat nooit meer om gespreksstof verlegen, want naast prachtkoersen konden ze altijd terugvallen op dat sympathieke, merakelse bier. Smaakte niet alleen goed: dat smaakte naar meer…

En jawel daar is ‘ie dan: De Zoon Van. Een nieuw, verfrissend bier afkomstig uit Brouwerij ’t Kuipertje. De appel valt niet ver van de boom, want dat koppige heeft De Zoon Van ook. Dat komt voort uit verschillende soorten hop en gember. Maar ook De Zoon Van heeft een vriendelijke kant: honing uit de streek. De kleur is diepgoud, en zoals altijd bij bieren die nagegist zijn op de fles, is ‘ie ietsje troebel.

Poldrièn wordt eens per jaar in kleine hoeveelheid gebrouwen voor de Arno Wallaard Memorial. Dit jaar dus De Zoon Van. Dat wordt nog een hele grote…