De kracht van de Arno Wallaard Memorial.

De kracht van de Awm zie je hier…zaterdagmorgen 7.00 uur, race-day! Het gaat NIET specifiek om deze groep mensen in de finishstraat. Het gaat om ALLE VRIJWILLIGERS VAN DE AWM, maar liefst zo’n 250 stuks…!
Het verhaal van dit clubje is 1 op 1 kopieerbaar op al die vrijwilligers in Noordeloos, Hoornaar, Ammers, Lexmond en noem al die fraaie dorpen maar op in de Alblasserwaard.

Zo maar wat info over dit cluppie: er is een vrijwilliger die nauwelijks op zijn benen kan staan, stalen pennen in een been houden hem overeind. Een vrijwilliger die ziek is, en dan geen verkoudheidje, een 80plusser, een student uit Rotterdam, een echte Wallaard, nogal wat pensionado’s, de betere dan…, een ambtenaar die al om 7 uur werkt, een vaste ‘AWM-opbouwkennis’.
Een paar quotes: ‘Jochie je bent nu 24 jaar je moet nu alleen die afstandsborden doen. Hoe kan je met zulke kleine benen nou 20 meter afpassen..? Er hangt een zilveren potlood in de finshboog..? Wie doet dat? Ad moet je dranghekken laten smijten, vindt-ie leuk.’
En wat ze allemaal denken: laat maar komen die koers, onze koers, de mooiste Polderkoers van Nederland. We zijn geen pochers in de Waard, maar als we ergens in geloven, dan gaat het wel vooruit… .We hebben er zin en we gaan het regelen!
Het resultaat een een fabelachtig mooie wielerkoers, een sportevenement waar duizenden mensen van genieten op een stralende dag.

De kracht van de AWM is het enthousiasme, de toewijding en de trouw aan de wielersport, gevoed door het besef bij mensen in deze streek (en daarbuiten), dat onheil wat ons kan overkomen, bestreden kan worden met liefde voor een hoger doel dan onszelf: zoals maak een mooi sportevenement, in dit geval de Arno Wallaard Memorial.