De Arno Wallaard Memorial verhuist naar 11 september 2021.
De grote onzekerheid over de omstandigheden (COVID-19), waarbij de Arno Wallaard Memorial op 17 april verreden moet worden, heeft de organisatie doen besluiten om bij de KNWU en UCI een andere wedstrijddatum dan 17 april aan te vragen.

Onze polderkoers heeft elk jaar een grote belangstelling van wielerliefhebbers bij de start- en finishplaats Meerkerk, maar ook langs het parcours door de dorpen in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Naast de vele ingrijpende veiligheidsmaatregelen in betrekking tot COVID-19 is het voor de organisatie vooral onverteerbaar dat toeschouwers nauwelijks of niet welkom zijn.

Voorzitter Arno van der Veen: “We maken ons parcours elk jaar zo, dat we zoveel mogelijk kernen aandoen. Daardoor hebben we veel publiek en kunnen we op een vaste groep vrijwilligers rekenen die dichtbij huis hun bijdrage leveren.”

De organisatie opteert nu voor 11 september 2021. Men hoopt dat er dan meer ruimte is voor een meer publieksvriendelijkere koers. KNWU en gemeente zijn inmiddels op de hoogte en akkoord. Over de uiteindelijke toekenning van deze datum door de UCI valt in april pas een definitief besluit.