Ploegen uit binnen- en buitenland melden zich al volop aan voor een startplek in de Arno Wallaard Memorial van 2019.
De mooiste polderkoers van Nederland kan zich al vroeg verheugen op een mooi deelnemersveld. Naast aanmeldingen van Nederlandse ploegen, ontving de organisatie al aanmeldingen uit België, Luxemburg, Duitsland, Engeland, Ierland, Noorwegen en zelfs uit Koeweit. Ook in Canada overweegt men de AWM: ploegleider Koos Moerenhout van het pro-continentale Hagens Berman Axeon meldde, dat hij zijn best gaat doen om net als vorig jaar te komen koersen in de Alblasserwaardse polder. Ondanks de naderende Brexit hebben veel Engelse ploegen (o.a. Madison, Canyon) en ook het National Team U23 aangevraagd te mogen starten.
De wedstrijd viert in 2019 haar 13e editie, en de organisatie meldde eerder al dat de koers nog minstens 10 jaar door gaat.
Die jaren beginnen vooral in positief opzicht te tellen: inmiddels dienen zich ploegleiders aan die tijdens eerdere edities nog op de fiets in koers waren, en hun jonge renners graag de waaiers in sturen. Buitenlandse ploegen die al vastliggen zijn BHS-Almeborg Bornholm (Den), Leopard Pro Cycling (Lux), Team Dauner Akkon (Dui), Team Differdange-Geba (Lux) en National Team Great Brittain (Gbr)
Nederlandse ploegen die hun contract al tekenden zijn o.a. Beat Cycling Club, SEG Racing Academy, Metec-TKH met lokale favoriet Jens van den Dool en Vlasman Cycling Team met Jens’ broer Kelvin in de gelederen.
De komende editie van de AWM vindt plaats op 20 april 2019.