De familie Wallaard heeft aangegeven voor de Arno Wallaard Memorial (AWM) nog zeker 10 jaar als sponsor en organisator garant te staan. De ouders van Arno Wallaard, aan wiens nagedachtenis de wedstrijd jaarlijks wordt georganiseerd, stellen hiermee de toekomst van deze 1.2 UCI-wedstrijd in de Europe Tour voor langere tijd veilig. Arno Wallaard overleed plotseling op 26-jarige leeftijd (2006) aan een (aangeboren) hartstilstand.

Voor het organiserend comité van, zoals zij stellen ‘De mooiste polderkoers van Nederland’, is dit een ongekende luxe. Veel organisatoren van wielerwedstrijden hebben immers de grootste moeite om hun wedstrijd in leven te houden. De AWM-organisatie krijgt op deze manier de mogelijkheid om hun koers verder te ontwikkelen en hiermee een blijvend kweekterrein te bieden voor talenten in windkoersen. Verleden jaar gebruikten teams als HAGENS BERMAN AXEON en het Development team SUNWEB de polder als oefenveld.  De komende editie van de AWM vindt plaats op 20 april 2019.

Schrijver Joost-Jan Kool, en sympathisant van de AWM, omschreef de Alblasserwaardse polder als volgt: ‘Als het klopt wat Jan Jansen ooit beweerde, namelijk, dat fietsen tegen de wind om dezelfde fysieke kwaliteiten vraagt als het beklimmen van een berg, dan is de uitgestrekte Alblasserwaard een polder van de buitencategorie.’ Welaan de organisatie van de AWM kan dit decor nog 10 jaar gebruiken om de wielersport te bedienen van een uitdagende polderkoers!