Onlangs heeft de organisatie van de wielerkoers Arno Wallaard Memorial (AWM), een overeenkomst met Van der Valk Hotel Gorinchem afgesloten. De Memorial is een internationale 1.2-wielerkoers, verreden vanuit Meerkerk in de polders boven Gorinchem. In deze overeenkomst, ondertekend door Carlijn van der Valk, General – Manager Van der Valk Hotel en de heren Peter Huisman en Bram van der Wal – Organisatie AWM, verleent de bekende Hotelketen onderdak aan een aantal buitenlandse ploegen uit Europa en verdere continenten.

Hierdoor heeft de organisatie nu al een aantal ploegen uit Denemarken en Zweden kunnen contracteren, waardoor het internationale deelnemersveld op zaterdag 13 april een nog grotere allure krijgt. Carlijn van der Valk gaf aan dat onder de werknemers van Van der Valk Hotels zich een groep fervente wielerliefhebbers bevindt. ‘Deze mensen zien de coureurs graag komen natuurlijk! Daarnaast dragen we evenementen en sporten in onze regio een warm hart toe.’

Hiermee is de organisatie van wielerkoers zeer mee in hun schik. ‘We hopen zo dat in de dagen voor 13 april al een mooi stukje koersbeleving te vinden is in het hotel door de verblijvende ploegen en officials betrokken bij ons internationale deelnemersveld’, aldus een tevreden Peter Huisman. Daniel van der Wal, chef-kok bij van der Valk, liet al weten dat een groep fietsliefhebbers uit het hotel de Toertocht Arno Wallaard Memorial (voor wielerliefhebbers) gaat rijden op maandag 1 april.