Het seizoen is al een heel eind gevorderd, met sommige renners die al 3 maanden aan het koersen zijn en aan rust beginnen te denken. Dat zijn de echte voorjaarscoureurs. Dat wielervoorjaar is bijna voorbij. En dus staat een nieuw pak renners te trappelen om hun hoogtijdagen te beginnen: de periode met wat hogere temperaturen en droger weer. Maar april doet voorlopig nog even wat ze wil, en dus is het in deze periode érg lastig voorspellen wie de grote kanshebbers zijn. Toch deden we een gooi.

Wie temt de Alblasserwaardse polder? Welke Poldrièns gaan er knallen in Meerkerk? Ziehier: de Poldrièn Prognostiek voor #AWM2018. Het zal de oplettende wielervolger niet verbazen: de Belg Jasper Philipsen van Hagens-Axeon-Berman, de ploeg van ploegleider Koos Moerenhout, krijgt de meeste Poldrièntjes. Zijn ploegmaat Mikkel Bjerg (Denemarken) is momenteel leider in de Holland Cup. Zijn andere ploegmaat Maikel Zijlaard won de Kleine AWM al eens. Zijn ándere andere ploegmaat Rui Oliveira (Portugal) werd al 7e in de Handzame Classic. Het is nogal een getalenteerd blok dus, deze Amerikaanse ploeg. En daarom hebben ze zowel een renner met 5 Poldrièntjes, een met 4 (Oliveira) en nog één die we als outsider bestempelen met 1 Poldrièntje: Maikel Zijlaard. Mikkel Bjerg maakt in de Arno Wallaard Memorial zijn rentree nadat hij in Nokere Koerse zijn hand brak.

Weet jij het beter? Missen we nog een niet-te-missen naam in dit lijstje? Waarom staat René Hooghiemster van Alecto er niet tussen bijvoorbeeld? Of thuisrijder Jens van den Dool van Delta? Of Jaap Kooiman van Vlasman? Tja. Zo kunnen we wel bezig blijven, dan is zodadelijk het hele peloton nog favoriet.

…En eigenlijk is dat helemaal zo’n gekke gedachte nog niet. Op 21 april dus voor de buis of aan het hek, en geen moment de aandacht laten verslappen!