In de dertiende editie van de wielerklassieker Arno Wallaard Memorial (AWM) krijgen twee lokale clubteams een wildcard: Jan van Arckel uit Gorinchem en Team WASP, een verzamelteam van clubs in de regio Dordrecht, Rotterdam, Den Haag. Jan van Arckel is een vaste deelnemer in de AWM; de vereniging is de gastvereniging van de 1.2 UCI-koers. De organisatie heeft gemeend het fraai gesoigneerd uitziende team WASP uit te nodigen als regioteam. Een mooie kans voor WASP om te schitteren op Europees niveau, want de AWM is immers een onderdeel van de UCI-EUROPE TOUR.

De AWM heeft dit jaar een grote belangstelling van binnen- en buitenlandse teams, waarvan vrijwel alle teams de ‘continental’ status ((semi-)professional) hebben. Het zal dus aanpakken worden voor de beide clubteams, maar in ieder geval is voor hen een prijs voor de beste clubrenner gereserveerd. WASP heeft in de voorlopige opgave voor de AWM de volgende renners opgesteld: Buijk, Schuller (DRC De MOL), Hoogland, Havermans, Cannister (RWC Ahoy) en Hulsker, Hoekjes (De Spartaan). In het Elite Team WASP rijden overigens ook renners van de teams zoals WTOS, PRC Delta en Sockeloen Cycling Club.

De mannen van Jan van Arckel, onder leiding van Andre van der Lee, hebben ex-continental renner Merijn Korevaar in de gelederen. Merijn, opgegroeid in de Alblasserwaard reed in 2016 een 8e plek in de AWM en kent de polder van sloot tot knotwilg. Verder levert de ploeg Niels Boogerd, wiens wieg stond in de start- en finishplaats Meerkerk. Niels was zelfs jarenlang vast opbouwer van de finishlocatie. Een promotie dus.

Voor de regiorenners is het een enorme ervaring in deze grote wedstrijd de strijd aan te gaan tegen teams uit de hele wereld. De organisatie van de AWM verklaart met veel plezier deze ontwikkelingskansen aan deze lokale en veelal jonge renners te bieden. Slechts twee jaar terug streed een lokaal talent Fabio Jakobsen in de polder eenzelfde strijd in de ‘Mooiste Polderkoers van Nederland’, dus wie weet welk talent zich nu meldt aan de finishstraat in de Sloblaan in Meerkerk.